Het dorp Labeaume in de Ardeche is een pareltje!

LaBeaume-Ardeche-Frankrijk

In het kort…

Wat maakt het dorp Labeaume in de Ardeche zo uniek?

Het stokoude dorpje Labeaume ligt fantastisch aan de gelijknamige rivier. Het is nog geheel intact gebleven. U kunt over een oude brug de rivier oversteken. Uitrusten kan op het fraaie zandstrandje. Zwemmen kan in de rivier. Unieke plek!

Waar ligt het dorp Labeaume in de Ardeche precies?

Het authentieke dorp Labeaume is klein en kent maar één toegangsweg. Via Ruoms (de Ardeche over) en dan de D245 volgen. U moet helemaal doorrijden om te parkeren.

  

Labeaume in de Ardeche: absoluut een bezoek waard!

Het dorp Labeaume in de Ardeche mag u eigenlijk niet missen tijdens uw vakantie in de Ardeche. Labeaume is werkelijk een prachtig dorp gelegen aan de rivier Labeaume, een zijrivier van de Ardeche. In de rivier kan men heerlijk zwemmen, vissen en van rotsen afspringen. Labeaume bezit een zandstrand, maar u kunt ook een plekje uitzoeken op één van de talrijke rotsen. In het dorpje is een goede brasserie met een prachtig terras. Tevens is er een kleine epicerie voor wat boodschappen. Volop vakantie dus!

Labeaume: stokoud kunstenaarsdorpje met fraaie, intieme pleintjes en… een fijnzandstrandje!

Vergeet Labeaume zelf ook niet bezoeken. Labeaume is een stokoud kunstenaars dorpje vol met mooie steile steegjes en intieme pleintjes. Wandel ook eens over de brug en geniet van het prachtige uitzicht. Bent u eenmaal de brug over dan kunt u een mooie (aangegeven) wandeling volgen. Terug in het dorp Labeaume kunt u – aan de rivier – uitrusten op een klein terras en genieten van een verkoelend drankje of een lokaal gerecht.

Labeaume ligt zo’n 4 kilometer ten westen van het centrumdorp Ruoms en wordt in de zomer druk bezocht door toeristen. Voor een parkeerplaats rijdt u helemaal door tot de oever van de rivier, hier vindt u een redelijk ruime (betaalde) parkeerplaats. Vanaf de parkeerplaats is het slechts 75 meter lopen tot het zandstrand en het dorp Labeaume zelf.

Op vakantie naar Labeaume?

Lekker ontspannen vanaf een prachtig gelegen campings de omgeving van het dorp Labeaume verkennen? Heerlijk met de kinderen het zandstrand van Labeaume bezoeken en lekker zwemmen, vissen en dammen bouwen? Of juist de indrukwekkende Gorges de Ardeche per kano verkennen? Vakantie in de omgeving van Labeaume biedt veel mogelijkheden voor jong en oud. Interesse? Zie hier het overzicht met de leukste campings in de Ardeche. Het fraaie dorpje Labeaume is nooit ver weg!

RCN Camping La Bastide en Ardèche***** / Ruoms Camping-Labeaume-Ardeche-Frankrijk

la-bastide-en-ardeche-camping-ardeche-1
la-bastide-en-ardeche-camping-ardeche-2
  • Super waterglijbaan!
  • Verwarmd zwembad
  • Nederlandssprekend recreatieteam
  • Uniek (zand)strand aan de Ardèche
  • Verhuur stacaravans met veranda

Camping Aluna Vacances***** / Ruoms

la-bastide-en-ardeche-camping-ardeche-1
la-bastide-en-ardeche-camping-ardeche-2
  • Centraal in de Ardeche gelegen
  • Verwarmd zwembad (ook binnenbad)
  • 5 glijbanen!
  • Kinderclub, tienerclub en wellness
  • Verhuur stacaravans