Bezienswaardigheden Ardeche

Bezienswaardigheden-Ardeche-het-dorp-Balazuc

Bezienswaardigheden Ardeche: er is zoveel moois te zien!

Kiest voor een Ardeche vakantie? Dan zit het qua activiteiten en bezienswaardigheden wel goed. De Ardeche bezit een scala aan fraaie bezienswaardigheden. ’s Morgens ‘iets’ bekijken en ’s middags verkoeling zoeken bij uw Ardeche camping of riviertje. Beide dorpjes bezitten als bonus ook nog eens een strandje. Vakantie vieren in de Ardeche is een feest!

Fraaie dorpjes
Terug naar de bezienswaardigheden: dorpjes. De Ardeche telt enkele zeer fraaie dorpjes. Balazuc en Labeaume behoren tot de mooiste dorpjes van Frankrijk. Slenter door de nauwe steegjes, bewonder de eeuwenoude huizen en geniet – vanaf een terrasje – van het verbluffende uitzicht over de rivier de Ardeche. Echt een aanrader!

Wandelen en ontdekken
Wilt u graag wandelen met uw kinderen en onderweg ludieke rotsformaties tegenkomen? Dan is Bois de Païolive beslist de moeite waard. Wandel en geniet. Kiest u voor de meest oostelijke wandeling (bij aankomst staat een infobord met daarop de wandelen) dan geniet u tevens van een fantastisch uitzicht over het riviertje Le Chassezac. Een idyllisch zijriviertje van de Ardeche waar deze fraaie camping direct aan ligt.

Grotten
De Ardeche bezit veel grotten. Sommige grotten in de Ardeche zijn nog maar een jaar of tien geleden ontdekt. De Grotte Chauvet Pont d’Arc bij het dorp Vallon Pont d’Arc bijvoorbeeld, met zijn grotschilderingen van dertigduizend jaar oud. Ander voorbeelden van grotten in de Ardeche zijn de grotten van Orgnac, de La Grotte de la Cocalière (met het treintje terug) en de La Grotte de La Marzal. Bij deze laatste grot is er een klein park met levensgrote (nagemaakte) dinosauriërs te bewonderen.

Markten en avondmarkten
De Ardeche staat bekend om zijn bruisende week markten en avondmarkten, welke in de zomer worden gehouden. Een markt bezoeken in de Ardeche is echt een belevenis.Vanaf uw Ardeche camping is markt of avondmarkt nooit ver weg. Wat de mooiste is? De markt in Ruoms op vrijdagmorgen! Hier zie, ruik en proeft u de Ardeche. Lokale markthandelaren verkopen lokale producten als wijn, worst, kaas en de befaamde Crème de Marrons de L’Ardeche. Heerlijk!

Romeinen in de Ardeche
Alba-la-Romaine is een indrukwekkend Romeinse site in de Ardeche. Vanaf de parkeerplaats kunt u eerst het nieuwe museum bekijken. Vervolgens stapt u de wereld van de Romeinen binnen. De Romeinse resten in Alba-la-Romaine zijn verspreid over een gebied van zo’n 30 hectare. Er is heel veel te zien: restanten van een theater dat plaats bood aan zo’n 5.000 bezoekers, delen van een badhuis, de fundamenten van een aantal villa’s met mozaïeken en enkele winkeltjes. Alba-la-Romaine is ook zeer leerzaam voor kinderen. Kom in de wereld van de Romeinen: bezoek Alba-la-Romaine in de Ardeche!

Klik op de onderstaande button voor de mooiste campings in de Ardeche. Handig overzicht!

Ardeche-Camping-Frankrijk-banner

Bezienswaardigheden-Ardeche-Romeinen-Alba-la-Romaine