Activiteiten Ardèche: ontdek actief deze fraaie regio in Frankrijk!

activiteiten Ardeche

Op vakantie naar Frankrijk? Genieten van zon, natuur, cultuur en leuke activiteiten? Dan is de Ardèche dit jaar jouw vakantiebestemming! De Ardèche heeft alles in huis voor een heuse topvakantie. Ga maar na:

– een mediterraan klimaat
– verkoelende riviertjes
pittoreske dorpjes
– imposante natuur
– eeuwenoude cultuur
gezellige markten
fraaie Ardeche campings 

Dit alles maakt de Ardèche tot zo’n gewilde vakantiebestemming. Niet alleen maar Nederlanders, maar zeker ook bij de Fransen zelf, maar ook bij Belgen en Nederlanders. Maar dit is nog niet alles. Er zijn hier ook tal van mooie activiteiten te doen. Jong en oud kunnen zich hier helemaal uitleven. Hieronder vind je een overzicht van de leukste Ardèche activiteiten.

Overzicht Arèche activiteiten

Wandelen in de Ardeche: er zijn tal van fraaie wandelroutes uitgezet in de Ardèche. Bij het dorp Balazuc vertrekt een mooie wandeling langs de rivier de Ardèche naar op weg naar Le Viel Audon. Het fantasierijke Bois de Païolive is een belevenis voor kinderen. Trek er op uit!

Vissen in de Ardèche: in de talrijke riviertjes krioelt het van de vis. Met name vliegvissen wordt hier lokaal veel gedaan. Geliefde visstekjes vind je bij de riviertje LaBeaume en Le Chassezac. Goede vangst! (Ook kinderen vinden ‘visjes vangen’ heel leuk!)

Fietsen in de Ardèche: getraind of minder getraind, vrijwel iedereen die in Nederland fietst kan in de Ardèche ook fietsen. Je vind er bergen, heuvels en vlak terrein (vaak langs de riviertjes). Vanaf RCN Camping La Bastide en Ardèche is het ook prima naar de supermarkt in Ruoms te fietsen. Leuk toch!

Kanovaren in de Ardèche: natuurlijk mag kanovaren niet ontbreken tijdens uw Ardèche vakantie. Bedwing met uw kano de imposante Gorges du Ardèche. Opstappen kan bijvoorbeeld in Ruoms of Vallon Pont d’Arc. Spectaculair!

De mooiste campings

Bekijk hier het aanbod van campings. Wij wensen u een fijne en actieve vakantie toe!