Mobile-home-huren-Ardeche-camping

9 Tips om de beste Ardeche camping in Frankrijk te vinden!

Heb je vakantieplannen voor de Ardeche? Groot gelijk! De Ardeche in Frankrijk is uitermate geschikt voor een heerlijke zomervakantie. Het heerlijke zomerse klimaat, de machtige natuur, fraaie dorpen met gezellige marktjes, verkoelende riviertjes en fantastische campings. Dat maakt de Ardeche ieder jaar weer tot zo’n geliefde vakantie bestemming in Frankrijk. Maar… hoe vind je tussen het ruime aanbod nu de juiste Ardeche camping? Op deze pagina lees je 9 tips die jouw keuze voor de beste Ardeche camping een stuk makkelijker maken!

1. Waarom wil je naar de Ardeche op vakantie?

Dat is misschien wel de belangrijkste vraag. Kies je voor het klimaat, of toch die natuur. Wil je lekker met de kinderen dammen bouwen van stenen, visjes vangen en natuurlijk lekker zwemmen in de Ardeche. ’s Avonds heerlijk op terras culinair genieten van lokale lekkernijen, avondmarkt bezoeken… Maak het voor jezelf (en je partner) eerst helder waarom jij naar de Ardeche op vakantie wilt.

ardeche-camping-tips-frankrijk

2. Camping of toch maar een vakantiehuisje…

Hoe mooi de campings ook zijn, denk ook na over een alternatief. Is een camping echt is voor jou/jullie? Of zit je toch liever in een vakantiehuis. Ik neem aan dat je de keuze al hebt gemaakt, maar toch: wees bewust.

3. Waar moet een camping aan voldoen?

Het aanbod van campings is ruim. Van een stille natuurcamping tot een vakantiepretpark. Alles is mogelijk. Maar wat wil jij? Direct aan een rivier? Dichtbij een dorp? Met of juist geen Nederlandse animatie? Ardeche camping met glijbanen? Maak een lijstje van wensen waar jouw perfecte camping aan moet voldoen.

4. Zelf opzetten of accommodatie huren

Gemak dient de toerist: je vindt in de Ardeche dan ook steeds meer verhuuraccommodaties. Uiteraard kun je er nog vaak een kampeerplaats vinden maar de trend is huren. Een stacaravan, chalet of tent zijn de belangrijkste verhuuraccommodaties. Let op dat een stacaravan wel een airco bezit en de huurtent schaduw heeft. De zon schijnt lang én warm in de Ardeche. Alert zijn dus!

5. Ligging van de camping

De Ardeche is best een grote regio in de Ardeche. Het noorden is relatief rustig, het zuiden is populairder. Hier vind je ook de mooiste zwemplekken en de wereldberoemde Pont d’Arc (die moet je zien!). Ook liggen hier de gezellige dorpjes Ruoms en Vallon Pont d’Arc, met hun drukbezochte avondmarkten én handige supermarkten! Denk dus goed na waar je een camping boekt: het zou zonde zijn als je veel in de auto moet zitten om van al het moois van de Ardeche te genieten.

6. Nederlandse camping of…

Dit is een lastige want ieder heeft z’n eigen voorkeur. Ikzelf kies graag voor een Franse camping: je bent in Frankrijk en dan wil je best een paar Fransen om je heen zien toch? Trouwens: op veel Franse campings staat alles ook ‘gewoon’ in het Nederlands. En kun je gerust je Nederlandse krantje bestellen. Ik kan me ook goed voorstellen dat je als ouders kiest voor een Nederlandse Ardeche camping met Nederlandse animatie. Denk er goed over na, de Ardeche heeft genoeg keuze.

ardeche-beste-camping-tips-frankrijk

7. Zwembad, glijbanen, verwarmd water…

Ondanks de prachtige riviertjes zijn camping met zwembad en glijbanen ongekend populair bij toeristen. Er zijn dan ook veel campings in de Ardeche die dit aanbieden. Let wel op het volgende:

  • is het zwemwater verwarm? (ook handig voor de meivakantie!)
  • is er een badmeester aanwezig?
  • kunnen peuters veilig zwemmen?
  • is een zwembroek verplicht?

8. Lees camping reviews met een korreltje zout

Tsja… reviews over campings. Lees jij ze vaak? Ik scan soms een paar reviews voor het algemene beeld. Het blijft toch een mening van iemand die ik niet ken. Wel let ik op schoon sanitair en de behulpzaamheid van het campingteam. Het moet er schoon en gastvrij zijn. Ook tips over de omgeving van de camping vind ik altijd leuk om te lezen. Voor de rest moet je soms een beetje geluk hebben qua weer, drukte en buren. Een Zoover award zegt mij niet zoveel. Een persoonlijke tip werkt beter. Zo is het toch?

9. Klaar voor vertrek, direction Ardeche… maar wanneer?

Gelukkig: de Ardeche ligt niet zo heel ver rijden van Nederland. Als je vroeg vertrekt kun je je camping wel in 1 dag bereiken. Dat is prettig! Maar op 1 van de zwarte dagen ligt dat anders, dan is het druk op de Autoroute du Soleil. Vaak zo druk dat er rond (en na) Lyon flinke files ontstaan. Beelden die je vast wel kent van het journaal, brrrr… daar wil je liever niet in staan bij het begin van je vakantie. Hierover 2 tips:

  1. check altijd wanneer de zwarte dagen zijn (het zijn er meerdere!)
  2. check ook of je bijvoorbeeld op woensdag, of vrijdag op de camping aan kunt komen.

 

Zelf een goede tip? Stuur deze dan gerust naar mij door via: info@ardechevakantie.nl