Zwemmen Ardeche – handige tips!

Zwemmen-Ardeche

Zwemmen Ardeche: dit zijn de leukste riviertjes en zandstrandjes!

Zwemmen in de Ardeche kan er volop. Bijna iedere rivier in de Ardeche biedt fraaie mogelijkheden om te zwemmen. Op de pagina vind je leukste riviertjes en zandstrandjes van de Ardéche! Heb je vakantieplannen voor de Ardèche? Dan vind je onderaan ook enkele camping tips!

Bij het prachtig dorp Balazuc vind je een strand aan de rivier Ardeche waar het prima zwemmen is. Je kunt het fraaie dorpje bezoeken en daarna een verfrissende plons maken in de rivier. Je kunt de auto – als je vroeg komt – bij de rivier kwijt. De beste mogelijk is om ‘boven’ het dorp te parken, via D294. Aan het begin van het dorp Balazuc vind je er een ruime parkeerplaats!

Ook in het pittoreske dorpje Labeaume (dichtbij Ruoms) kan in de gelijknamige rivier heerlijk gezwommen worden, hier is het ook nog vrij rustig. Rij door tot je niet meer verder kan, hier vind je een (betaald) parkeerplaats vrijwel direct aan het water. De omgeving is fantastisch en kinderen kunnen er naar harte lust dammen bouwen of visjes vangen. Echt een aanrader.

Zwemmen in de Ardeche: mijn supertip!

Zelf vind ik dit de mooiste zwemplek van de Ardeche: ken jij het riviertje L’Ibie? Rijd bij Vallon Pont d’Arc de D558 op en rij net zolang door totdat je aan de rechterkant een prachtige zwemplek ziet, compleet met watervalletje. Echt, een fantastische zwemplek in de Ardeche om met je kinderen naartoe te gaan!

zwemmen-ardeche-supertip-frankrijk

Natuurlijk kan er ook bij de grotere plaatsen als Ruoms en Vallon Pont d’Arc heerlijk gezwommen worden in de Ardeche zelf. Met name bij Pradons (iets boven Ruoms) biedt de Ardeche prima mogelijkheden om te zwemmen. Zwemmen in de Ardeche betekent zwemmen in stromend water. Pas altijd op met kleine kinderen (luchtbedden!) en draag bij het zwemmen in de Ardeche altijd waterschoenen.Ontdek de campings aan de rivieren in de Ardeche!

Zwemmen in de Ardeche is een unieke ervaring. Het zachtjes stromende kristalheldere water zorgt voor een heerlijk verkoeling op een zomerse dag. Voor veel toeristen zijn de rivieren in de Ardeche dé reden om op vakantie te gaan naar de Ardeche. Lekker zwemmen, relaxen op de zandstrandjes, dammen bouwen, visjes vangen of actief kanovaren. De rivieren in de Ardeche bieden het allemaal. Langs de rivieren staan een aantal prachtige campings. Direct aan de rivier, vaak met eigen zandstrand. Hieronder vindt u een selectie van de mooiste Ardeche campings aan een rivier. Klik op de bijbehorende link voor meer informatie en de boekingsmogelijkheden.

Campings aan een rivier in de Ardeche

Camping La Bastide en Ardeche in Ruoms

Ardeche-camping-Stacaravan-huren-Camping-La-Bastide-en-Ardeche Ardeche-camping-Stacaravan-huren-Camping-La-Bastide-en-Ardeche-2
Meer foto's >>
- Super waterglijbaan!
- Verwarmd zwembad
- Nederlands sprekend recreatieteam
- Uniek (zand)strand aan de Ardèche
- Verhuur Stacaravans

Bekijk hier deze camping en boek uw stacaravan!


Camping l'Ardéchois in St. Sauveur-de-Montagut

Ardeche-camping-Chalet-huren-Camping-Ardéchois-Frankrijk-1
Meer foto's >>
Gemoedelijke camping, midden in fatastische natuur
Direct aan rivier waar kinderen kunnen spelen
Animatie voor jonge kinderen
Zeer geschikt voor zeer goed voor jonge gezinnen
Verhuur: kampeerplekken, chalets, mobile homes

Bekijk hier deze camping en boek uw kampeerplek, chalet of mobile home!

Ardeche Camping in Privas

Ardeche-camping-aan-rivier Ardeche-camping-aan-rivier
Meer foto's >>
- Knus, echte familiecamping
- Diverse zwembaden + kinderbad
- Aan rivier: visjes vangen!
- Speeltuin en animatieprogramma
- Verhuur van stacaravans

Bekijk hier deze camping en boek uw stacaravan!

Camping Le Ranc Davaine

Dammen-bouwen-Ardeche-camping-aan-rivier
Meer foto's >>
- Tropisch zwemparadijs met glijbanen
- Voetbalveld, tafeltennis, speeltuinen
- Aan zijrivier van de Ardeche
- Dag- en avondanimatie
- Verhuur van tenten en stacaravans

Bekijk hier deze camping en boek uw tent of stacaravan!