Ruoms - Ardeche - Vakantie - Informatie
Ardeche vakantietips voor een topvakantie in Frankrijk!Ruoms ligt prachtig aan de Ardeche: ideaal voor kanovaren en zwemmen!

Ruoms: hét centrum van de Ardeche!

Het dorp Ruoms mag zich met recht het centrum van de Ardeche noemen. Ruoms ligt prachtig aan de de rivier de Ardeche. Het eeuwenoude centrum van Ruoms ligt binnen oude muren en zeven torens. Door de centrale ligging bezoeken veel toeristen dit levendige dorp.

Ruoms heeft een druk bezochte vrijdagmarkt (wees er vroeg bij voor parkeren!) en een grote supermarkt. De avondmarkt in de zomer is op woensdagavond. Uiteraard bezit Ruoms een VVV-kantoor (Office du Tourisme), hier kan informatie worden gehaald voor een perfecte vakantie in de Ardeche!

Ook de directe omgeving van Ruoms heeft heel veel te bieden. Vanuit Ruoms starten kanotochten over de Ardeche naar de Gorges du Ardeche. Ten noorden van Ruoms ligt het Defile de Ruoms, een versmalling van de rivier de Ardeche met zeer steile rotswanden. Over de brug (zie foto boven) kunt u het kunstenaars dorp Labeaume bezoeken. Labeaume heeft tevens een een prachtig zandstrandje en ook het dorp is een bezichtiging waard.

Op vakantie naar Ruoms?

Ruoms en de haar omgeving biedt toeristen alles voor een heerlijke vakantie. Lekker ontspannen vanuit een karakteristiek vakantiehuis of luxe camping de schitterende omgeving van Ruoms verkennen? Heerlijk met de kinderen de zandstrandjes bezoeken of kanovaren door de indrukwekkende Gorges du Ardeche. Vlakbij Ruoms ligt een groot klimparadijs en enkele prachtige grotten (bv. de Grotte Chauvet, een grot met rotstekeningen van meer dan 30 jaar oud!).

U ziet het! De Ardeche biedt vakantieplezier voor jong en oud! Heeft u vakantieplannen voor een vakantie in de Ardeche? Een fijn vakantiehuis huren in de omgeving van Ruoms? Of heerlijk genieten van een camping in Ruoms. Bekijk dan de volgende pagina's over campings en vakantiehuizen in Ruoms:De prachtige omgeving van Ruoms, direct gelegen aan de rivier de Ardeche in Zuid-Frankrijk.