Riveren - Ardeche - Vakantie - Informatie
Ardeche vakantietips voor een topvakantie in Frankrijk!


Balazuc brug en strand Ardeche Frankrijk


De rivieren in de Ardeche zijn een van de topattracties van de Ardeche in Frankrijk. In de rivieren kun je zwemmen, vissen en kanoën. Volop vakanties dus, lees maar verder!

Rivieren Ardeche: veelzijdig vakantieplezier!

In de Ardèche stromen tal van rivieren. Natuurlijk is de Ardèche zelf het populairst bij toeristen. De Ardèche stroomt een groot deel door de prachtige Gorges du Ardéche en die ontspringt in het gelijknamige departement op een hoogte van ongeveer 1400 meter in het "Forêt de Mazan". De rivier de Ardeche mondt bij Pont-Saint-Esprit op een hoogte van 50 meter uit in de Rhône. Op tal van plaatsen kunt u er kano's huren, bijvoorbeeld in Balazuc, Ruoms of Vallon Pont d'Arc. Een kanotocht is een van de hoogtepunten tijdens een vakantie in de Ardeche in Frankrijk!

Met schepnetje op jacht naar visjes...

Minder bekend, maar ook heel mooi zijn de rivieren Labeaume en Chassezac. Ook hier kunt u zwemmen, vissen en kanovaren. Vooral het zandstrandje in Labeaume (met ruime parkeerplaats) wordt veelvuldig bezocht door toeristen. In de zomer is het water vam de rivieren veelal zeer schoon en helder en de aangename temperatuur zorgt voor een welverdiende verkoeling. Kinderen kunnen er onbeperkt dammen bouwen op met een schepnetje 'op jacht' naar een grote vis.