Balazuc - Ardeche - Vakantie - Informatie
'Balazuc aan de Ardeche is één van de mooiste dorpjes van Frankrijk!'

 

Balazuc brug en strand Ardeche Frankrijk - Vakantie in Frankrijk
Zicht op de brug en het strand van Balazuc


Balazuc
is een oud vestingsdorp en centraal gelegen in de Ardèche. Balazuc is één van de mooiste dorpjes van Frankrijk en daardoor vooral in de zomer drukbezocht. Aan het begin van het dorp (net over de brug) en bovenin het dorp Balazuc is een parkeerplaats. Het historische centrum van Balazuc is een wirwar van nauwe en steil steegjes. De huizen zijn prachtig en vaak 'versierd' met prachtige bloemen. Op het einde van de stadswallen staat het kasteel van Balazuc met de bijhorende kasteeltoren. Deze laatste dateert uit de 10de eeuw.

Balazuc ligt ideaal voor een fijne vakantie in de Ardeche. Balazuc heeft een prachtig zandstrand aan de Ardèche (zie foto boven) waarin heerlijk gezwommen kan worden. Lokale jongeren laten hun identiteit gelden door van de hoge brug te springen. Vanuit Balazuc starten diverse mooie wandelingen langs de Ardeche. Met name de wandeling naar het gehucht Le Viel Audon is prachtig (over de brug links). Balazuc ligt op 10 autominuten van Ruoms en Labeaume. De Gorges du Ardèche bevinden zich op 15 autominuten.

Op vakantie naar Balazuc?

Lekker ontspannen vanuit een karakteristiek vakantiehuis de schitterende omgeving van Balazuc verkennen? Heerlijk met de kinderen de zandstrandjes bezoeken of kanovaren door de indrukwekkende Gorges du Ardeche. De Ardeche biedt vakantieplezier voor jong en oud! Op vakantie naar de Ardeche? Een fijn vakantiehuis huren in de omgeving van Balazuc? Zie hier het overzicht Vakantiehuizen omgeving Balazuc met de leukste vakantiehuizen uit de regio van Balazuc! Of klik op de afbeelding hieronder.

overzicht vakantiehuizen Balazuc